Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Poslanecký klub ODS

[30.05.2010]

Poslanecký klub ODS

Poslanecký klub ODS navrhl výkonné radě vyjednávací tým o možné koaliční vládě

Dnes se sešel poprvé poslanecký klub ODS ve složení podle výsledků voleb. Poslanecký klub ODS podpořil vyjednávací tým občanských demokratů při jednání o možné koaliční vládě a navrhl zredukovat počty funkcionářů v Poslanecké sněmovně.

"V úvodu jsme prodloužili na základě zvyklosti funkční období předsednictva poslaneckého klubu do 30. června. Do této doby proběhnou řádné volby nového poslaneckého klubu a do té doby bude Petr Tluchoř předsedou poslaneckého klubu, Zdeňka Horníková, Václav Mencl a Jan Bauer budou místopředsedové," řekl na tiskové konferenci místopředseda ODS Petr Nečas.

"Seznámil jsem také poslanecký klub ODS s představou vyjednávacího týmu, který budu navrhovat výkonné radě. V týmu bude vyjednávat místopředseda ODS Petr Nečas,

1. místopředseda strany David Vodrážka a šéf poslaneckého klubu Petr Tluchoř. Poslanecký klub vyjádřil podporu tomuto složení," dodal Petr Nečas.

Poslanecký klub se zabýval také některými technickými záležitostmi a podpořil úspory v Poslanecké sněmovně. "Chceme snížit počet výborů, komisí a dalších orgánů Poslanecké sněmovny, které zbytečně v minulém období narostly. Poslanecký klub proto navrhl vyjednávacímu týmu, aby prosazoval snižování počtu funkcionářů. Zároveň si poslanci nepřejí, aby ve vedení sněmovny byl člen KSČM," řekl předseda klubu Petr Tluchoř.

Usnesení poslaneckého klubu ODS ze 30. května 2010

1. Poslanecký klub ODS podporuje návrh volebního lídra a místopředsedy ODS Petra Nečase na vyjednávací tým za ODS ve složení místopředseda ODS Petr Nečas, 1. místopředseda ODS David Vodrážka a předseda poslaneckého klubu Petr Tluchoř a doporučuje tento vyjednávací tým Výkonné radě.

2. Poslanecký klub doporučuje vyjednávacímu týmu, aby usiloval o snížení počtu funkcionářů Poslanecké sněmovny, včetně místopředsedů Poslanecké sněmovny a aby se zasadil o neúčast Komunistické strany Čech a Moravy ve vedení Poslanecké sněmovny.

zpravy.ods.cz, 30. května 2010