Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Program ODS

[26.05.2010]

Program ODS

Agenda 100: Nečas zveřejnil priority pro prvních 100 dní vlády

Volební lídr ODS a kandidát na premiéra Petr Nečas dnes představil Agendu 100, což jsou priority, které bude prosazovat Občanská demokratická strana v případě, že dostane důvěru od voličů a vytvoří vládu rozpočtové odpovědnosti.

"Zastávám politiku konkrétních kroků. Nejdu cestou "sliby - chyby"," zdůraznil Petr Nečas. Představil svůj plán pro prvních 100 dní vlády. Zároveň na tiskové konferenci předal novinářům seznam priorit, podle kterého budou moci sledovat a odškrtávat splnění jednotlivých kroků.

Nečas z pětatřiceti bodů vyzdvihl pět nejvýznamnějších opatření: "Přijmeme finanční ústavu a zákon o vyrovnaném rozpočtu. Je to klíčová norma pro budoucnost České republiky. Musíme zastavit zadlužování, a proto není žádný důvod vyčkávat," upozornil Petr Nečas. Jako další ze seznamu vyzvedl podporu vytváření pracovních úvazků, zamezení zneužívání sociálních dávek nebo úhradu DPH pouze ze zaplacených faktur.

"Pátým návrhem, který budeme realizovat, je vyšší hmotná odpovědnost u politiků a vyšších úředníků veřejné správy za jejich rozhodování. Zpřísníme tresty za korupční jednání veřejných činitelů, kteří rozhodují o veřejných zakázkách," poznamenal Petr Nečas.

Další priority pro prvních 100 dnů vlády naleznete v příloze.



příloha: pdf agenda-final-t.pdf (520 kB)

zpravy.ods.cz, 26. května 2010