Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Kampaň ODS

[25.05.2010]

Kampaň ODS

Virtuální demonstrace se přenesla na Václavské náměstí

Bezmála 30 000 demonstrantů dnes ve 14 hodin protestovalo proti politice ČSSD a jejího předsedy Jiřího Paroubka. Akce proběhla v centru Prahy, kam se přenesla první česká virtuální demonstrace, do které mohli účastníci poslat svou animovanou postavičku s transparentem.

"Naším cílem je upozornit především mladé lidi na význam blížících se voleb a nabídnout jim svobodný prostor pro vyjádření názoru, kde se nebudou muset bát policejní perzekuce ani verbální či jiné konfrontace," vysvětlují občanští demokraté, proč využili internet a spustili virtuální demonstraci.

Texty na transparentech byly různorodé a odrážely lidovou tvořivost. Jejich společným motivem byla obava o budoucnost, pokud by vládla levicová vláda. Podle hesel na transparentech, které si účastníci na akci přinesli, lidem vadí především arogance, pokrytectví, lži a nesplnitelné sliby, kterými nás sociální demokracie každodenně zahrnuje. Účastníci prostřednictvím transparentů upozorňují také na to, že politika ČSSD by dovedla naši zemi do stejných problémů, v jakých je Řecko.

Na virtuální demonstraci vystoupil i Petr Nečas se svým projevem. "V této zemi jsou občané, kteří se nenechají opít rohlíkem. Nenechají se opít lacinými sliby. V této zemi jsou statisíce poctivých slušných lidí, kteří nemají rádi aroganci, lži a slibotechny. Hrozí ČR bankrot? A já říkám: Pokud vyhraje levice!," hlásil ze svého stupínku davu demonstrantů.

"Už bylo dost zadlužování našich dětí a vnuků. Už se na to přece nemůžeme dívat. Už to chceme zastavit. Jiří Paroubku, přestaňte už lhát! Přestaňte lhát, že státní dluhy se neplatí. Státní dluhy se platí. Platí je lidé ze svých daní, platí je bolestivě a nesmírně těžko," vzkázal předsedovi sociálních demokratů.

Šéf volebního štábu akci zhodnotil pozitivně. "Překvapila mne taková účast. První česká, a možná světová virtuální demonstrace měla úspěch a jsem rád, že se tato premiéra stala prostorem pro vyjádření proti neodpovědné levicové politice," shrnul Ivan Langer.

Virtuální demonstrace v číslech:

  • počet demonstrantů: 29 563 registrovaných za 12 dní
  • demonstranti si nejčastěji přáli odchod Jiřího Paroubka z politiky (nejlépe do Řecka)
  • celkem bylo zamítnuto 500 vulgárních transparentů
  • z demonstrace byl vytvořen 9minutový spot, který je možné zhlédnout na www.virtualnidemonstrace.cz i s celým průvodem

zpravy.ods.cz, 25. května 2010