Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Modrý tým

[20.05.2010]

Modrý tým

Modrý tým pomůže oblastem postiženým povodněmi

Modrý tým pomůže s odstraňováním škod po záplavách. První skupina dobrovolníků tvořená osmi lidmi přijede zítra mezi osmou a desátou hodinou ranní do Přerova, kde bude až do neděle vyklízet sportovní halu. Další tým je připraven vyrazit již tuto sobotu do Troubek, kde podle posledních informací voda z větší části už opadla.

"Na základě iniciativy některých členů Modrého týmu jsme vyzvali všechny členy s žádostí o fyzickou, materiální či finanční výpomoc. Ozvaly se nám nazpět desítky z nich, že mají zájem pomoci," vysvětluje koordinátor Petr Mach z Modrého týmu, který zároveň dodává, že dobrovolníci z Modrého týmu pomáhali s odstraňováním následků záplav už vloni na Jesenicku. Občanští demokraté rovněž přislíbili finanční pomoc z prostředků ušetřených za přerušenou kampaň.

Iniciativu pomoci občané vítají. "Dnes hasiči čerpají vodu a zítra chceme začít s úklidovými pracemi. Musíme vystěhovat všechny věci, odstranit bahno a halu vymýt. Využijeme při tom právě skupinu, která přijede," informoval předseda TJ Spartak Přerov Oleg Plšek. Skupina bude pomáhat pravděpodobně až do neděle, v současnosti se pro ně hledá místo pro nocleh.

Další patnáctičlenná skupina se chystá do Troubek, které se staly symbolem ničivých záplav v roce 1997 a kde voda začala už opadat. Nyní čekají na výzvu starosty.

ODS zároveň pořádá finanční sbírku na pomoc oblastem postiženým povodněmi. Přispět do kasičky lze například na akci "120 hodin pro vítězství", která se uskuteční již tuto neděli 23. května ve 14 hodin na pražské Kampě.

zpravy.ods.cz, 20. května 2010