Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Modrý tým

[21.05.2010]

Modrý tým

Modrý tým bude pomáhat v Troubkách, dnes začal v Přerově

Modrý tým začal s pomocí při odstraňování škod po záplavách. První osmičlenná skupina dnes začala vyklízet sportovní halu v Přerově, druhá patnáctičlenná výprava zítra odjíždí z Prahy do Troubek. Tam budou pomáhat s vyklízením mateřské školy v Troubkách.

"Pro dobrovolníky právě zajišťujeme pracovní pomůcky a dopravu. Někteří budou pomáhat až do středy," informuje koordinátor Modrého týmu Petr Mach. Ten zároveň upozornil, že k výzvě Modrého týmu na Facebooku se připojují i lidé, kteří nejsou jeho členy, ale chtěli by se také na pomoci při odstraňování škod letošních povodní podílet. "Tuto aktivitu jen vítáme. Jsem rád, že můžeme přispět svou prací," dodal Mach.

Ode dneška Modrý tým vyklízí sportovní halu TJ Spartak Přerov. Jak nám sdělil předseda této organizace Oleg Plšek, včera hasiči odčerpávali ze zatopené haly vodu a dnes členové Modrého týmu vystěhovávají věci, odstraňují bahno a budou halu vymývat. "Práce je zde opravdu mnoho, těší nás, že můžeme pomoci lidem, kteří se ocitli v nouzi. Již máme určité zkušenosti z loňského roku, kdy jsme podobným způsobem pomáhali po povodních na Jesenicku," řekl k humanitární akci čtyřicetiletý člen Modrého týmu František Janata. Skupina bude v Přerově dobrovolně pomáhat až do neděle.

Modrý tým zároveň vyzval všech devět tisíc svých členů, aby se do pomoci zapojili fyzicky, materiálně či finančně.

ODS uspořádala finanční sbírku na pomoc oblastem postiženým povodněmi. Přispět do kasičky lze například na akci "120 hodin pro vítězství", která se uskuteční již tuto neděli 23. května ve 14 hodin na pražské Kampě.

zpravy.ods.cz, 21. května 2010