Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[19.05.2010]

ODS

Lež - osvědčený politický nástroj ČSSD

Dnešní inzeráty ČSSD jsou další smutnou ukázkou lživé a manipulativní kampaně sociálních demokratů. Vytrhli z obsáhlého rozhovoru jednu větu uznávaného ekonoma Miroslava Zámečníka a obrátili ji proti ODS. Ve skutečnosti nešlo o komentář kampaně ODS. Miroslav Zámečník reagoval na větu o „akutní“ hrozbě bankrotu. ODS ale hrozbu bankrotu stejně jako mnoho renomovaných analytiků spojuje s možným vývojem po volbách. Také agentura Moody´s pohrozila, že Česku může klesnout rating, pokud hned po volbách nezačne s reformami veřejných financí.

Dosavadní politika ČSSD stejně jako její předvolební sliby ale směřují přesně proti potřebnému snižování schodku a zpomalení tempa zadlužení. Dokazují to zadlužovací zákony, které právě ČSSD předkládá a prosazuje v posledních měsících i dnech ve Sněmovně.

Sociálním demokratům se hodila jedna věta. Zaplatili inzertní prostor v novinách a celkem šestkrát na malé ploše křivě obvinili ODS z nekalostí. Jde přitom o prokazatelnou lživou manipulaci. ČSSD obvinila ODS z propagandy a lži, stejně ji nedávno obvinila z nepřijatelných historických příměrů. Samotní představitelé ČSSD se ale na téže tiskové konferenci dopustili nesmyslných historických příměrů hned několikrát. V tiskové zprávě dokonce přirovnali Modrý tým (skupinu podporovatelů ODS) k praktikám nacistické NSDAP. Následně sami toto tvrzení vymazali. Omluvit se ale zapomněli. Stejně jako za další lži a podpásové útoky své letošní oranžové kampaně.

Čtěte také reakci Ekonomické skupiny odborníku – ESO.

ods.cz, 19. května 2010