Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[18.05.2010]

ODS

ODS nesouhlasí s předvolební kampaní ČSSD ve Sněmovně

ODS dnes umožnila hladký průběh té části schůze Sněmovny, která se týkala zákonů vrácených prezidentem a Senátem tak, aby mohly být před volbami řádně projednány a řádně dokončen legislativní proces.

"Opakovaně jsme dali najevo, že se odmítáme účastnit populistické předvolební kampaně sociální demokracie za peníze daňových poplatníků. ČSSD dopředu avizovala, že svou propagandu přenese z ulic a náměstí do Poslanecké sněmovny. To je naprosto nepřijatelné zneužití parlamentu, coby základní instituce demokracie," řekl po jednání předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

"Nevíme, co přesně k tomu sociální demokracii vedlo, zda se jen Jiří Paroubek bojí jít mezi lidi vyslechnout si jejich názory na svojí politiku nebo jestli ČSSD došly peníze. V každém případě ODS nehodlala asistovat tomuto nedůstojnému divadlu a jednomyslně jsme se rozhodli, že kampaně ČSSD se nebudeme aktivně účastnit," dodal šéf klubu ODS.

"Každému je jasné, že jakákoliv schůze Poslanecké sněmovny, která se odehrává pár dnů před samotnými parlamentními volbami, má charakter veřejného mítinku, má charakter předvolebního utkání. To dokládají tři body, které do dnešní schůze sociální demokracie vložila i s tím, že věděla, že legislativní proces nebude dokončen," řekla místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová.

Jestliže to sociální demokraté ví, tak to znamená, že tím velmi manipulují veřejným míněním, kterému podsouvají, že když tyto návrhy zařadila a odsouhlasila, že také tyto návrhy začnou platit.

"ČSSD dobře ví, že to tak nebude. Týká se to především návrhů o protikorupčním balíčku ministra Peciny, ten ještě čeká na projednávání v Senátu a také u prezidenta. Dá se očekávat, že jak Senát, tak prezident budou mít námitky a tím pádem legislativní proces nebude dokončen. Stejně tak návrh zákona týkající se lobbingu," dodala místopředsedkyně Sněmovny.

"Nicméně navrhovatelé říkají: běžte za Jaroslavem Tvrdíkem do Lidového domu, tam si domluvte, co potřebujete, ale nesmíte chodit za jednotlivými poslanci, protože na ty my si posvítíme," říká Miroslava Němcová.

Změna Ústavy a přímá volba prezidenta by podle ODS neměla být projednávána před volbami, i když se týká něčeho, co česká veřejnost dlouhodobě žádá. Ta strana, která takový návrh prosazuje teď, musí podle ODS vědět, že na základě tohoto návrhu nebude dokončen legislativní proces.

zpravy.ods.cz, 18. května 2010