Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Petr Nečas

[18.05.2010]

Petr Nečas

Přerušuji kontaktní kampaň na Vsetínsku. ODS pomůže postiženým v regionu

Chtěl bych vyjádřit za všechny občanské demokraty plnou účast všem lidem, kteří bojují se záplavami v Moravskoslezském a Zlínském kraji. Zároveň vyjadřuji upřímnou soustrast pozůstalým po utonulé ženě v Třinci.

Vzhledem k této mimořádné situaci přerušuji jako volební lídr ve Zlínském kraji svou kontaktní kampaň v postižených oblastech. Jako obyvatel Rožnova pod Radhoštěm a rodák z Uherského Hradiště cítím povinnost pomoci regionu a všem známým, kteří se ocitli v těžké životní situaci. Předvolební kampaň musí jít v tomto případě stranou.

Ruším proto svůj zítřejší plánovaný program, omlouvám se všem studentům, se kterými jsem se měl setkat v Praze v Národní technické knihovně k diskusi nad tématy, která je zajímají. Zároveň se omlouvám z jednání Poslanecké sněmovny a odjíždím dopoledne právě do Rožnova pod Radhoštěm. Lídr moravskoslezské kandidátky ODS Pavel Drobil také zrušil plánovaný koncert ve Stodolní a veškeré prostředky ODS věnuje na pomoc s odstraňováním následků povodní.

Chci se také vyvarovat jakýchkoliv teatrálních gest a přiživování se na přírodní katastrofě, proto svou účast v kraji nevnímám a nechci, aby byla vnímána jako jiná forma předvolební kampaně.

Občanští demokraté i členové Modrého týmu v současnosti organizují pomoc všem povodněmi postiženým občanům. Ve středu budou podporovatelé ODS pomáhat přímo v postižených lokalitách. Podobně Modrý tým pomáhal už v loňském roce při povodních na Jesenicku.

ODS také zahajuje sbírku finanční i materiální pro pomoc zaplavenému regionu a všem obětem povodní. Sbírka bude probíhat na všech Městečkách řešení v Čechách a v moravských městech, a také při předvolebním setkání členů a podporovatelů ODS v neděli 23. května od 14 hodin v Praze na Kampě.

Věřím, že vláda i místní samospráva svým profesionálním a rychlým přístupem ochrání občany a zmírní následky škod. Občanští demokraté jsou připraveni je v tomto úsilí podpořit.

zpravy.ods.cz, 18. května 2010