Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[14.05.2010]

ODS

ČSSD chce zneužít Parlament pro svou předvolební kampaň

"Rád bych vyzval Jiřího Paroubka, aby přestal zneužívat Poslaneckou sněmovnu, aby přestal zneužívat Parlament, aby přestal zneužívat prostředky daňových poplatníků a vrátil se ke své kampani na ulicích. Myslím, že by bylo vhodné, aby se vrátil mezi své Elvise, pivo za dvě koruny a Michala Davida," vyzval dnes předseda poslaneckého klubu občanských demokratů Petr Tluchoř. Reagoval tak na plán sociálních demokratů schvalovat příští týden na schůzi Sněmovny zákony, které obsahují chyby a jsou zjevně jen předvolebním populismem ČSSD.

Občanští demokraté připomněli tři zákony, které chce sociální demokracie schválit. Prvním je zákon o přímé volbě prezidenta i změna ústavy, která se týká přímé volby prezidenta. Tento návrh byl předložen do Poslanecké sněmovny 16. 10. 2007 a dosud nebyl projednán ani ústavněprávním výborem, ani komisí pro ústavu, které mimo jiné předsedá pan doktor Jičínský – člen sociální demokracie. Druhým zákonem je tzv. Pecinův balíček – ani jeden z výborů se jím věcně a řádně nezabýval. Výbor pro bezpečnost, který vede pan poslanec Bublan, člen sociální demokracie, se tímto zákonem zatím nezabýval vůbec. Ústavněprávní výbor určil sněmovně přerušit projednávání tohoto zákona a rozpočtový výbor, jehož předsedou jen pan Bohuslav Sobotka, nepřijal usnesení – čili věcně se jím nikdo nezabýval. Zákon o lobbingu rovněž ani ústavněprávní výbor a ani výbor pro bezpečnost neprojednal.

"To je jasný důkaz toho, že sociální demokracii nejde o věcné projednávání těchto zákonů, ale o pouhou předvolební kampaň. Jde o zneužití veřejných prostředků," poznamenal Tluchoř.

"Zákony slouží pro lidi – a nemají být nástrojem předvolební kampaně. To co přichází do Senátu, je opravdu nekvalitní. A protože známe některé vady těchto zákonů, předpokládám, že senátní klub je zamítne. A je nám úplně jedno, jestli to bude třeba dva dny před volbami. Tyto zákony provází populistické vysvětlování. My ale budeme chtít, aby naše zákony byly čisté," uzavřel předseda senátního klubu Tomáš Julínek.

zpravy.ods.cz, 14. května 2010