Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[12.05.2010]

ODS

Facebooková stránka ODS terčem útoku

Stránka ODS na Facebooku s 19 000 fanoušky i facebookové stránky projektu Virtuální demonstrace se staly terčem útoku a nejsou dostupné. "Jednáme s českým partnerem Facebooku. Nemáme zatím podrobnější informace. Neznáme skutečné důvody ani iniciátory tohoto útoku," řekl vedoucí mediální sekce ODS Martin Kupka. Všechny ostatní internetové stránky a prezentace ODS jsou dostupné bez problémů.

ODS dlouhodobě patří mezi politické subjekty, které velmi intenzivně komunikují s veřejností prostřednictvím internetu i sociálních sítí. "Svobodný prostor těchto médií přesně odpovídá základní ideové orientaci ODS. Opakovaně jsme hlasitě odmítli jakékoli návrhy či náznaky, že by se tento otevřený prostor měl regulovat nebo dokonce cenzurovat," uvedl Martin Kupka.

Útok na facebookové stránky ODS se uskutečnil den po představení unikátního internetového projektu virtuální demonstrace – www.virtualnidemonstrace.cz, který hned po představení zaznamenal velmi živou odezvu veřejnosti na síti. "Útok je v každém případě další nekorektní zásah do předvolebního boje. Dovedeme si představit, že Virtuální demonstrace může být někomu trnem v oku, jedná se ale o svobodný prostor pro vyjádření vlastního názoru - bez vulgarit a navíc zcela nenásilnou formou," doplnil Martin Kupka.

zpravy.ods.cz, 12. května 2010