Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Volební kampaň ODS

[11.05.2010]

Volební kampaň ODS

ODS přichází s unikátním internetovým projektem virtuální demonstrace

ODS dnes představila světově unikátní internetový projekt virtuální demonstrace. Občanští demokraté tak reagují na aktuální dění na české politické scéně. Samotná virtuální demonstrace proběhne v přímém přenosu 25. května od 14.00 hod. na stránkách www.virtualnidemonstrace.cz.

"Pokusy omezit svobodu slova, nás vedly k zamyšlení, jak umožnit svobodně vyjádřit názor bez obav z perzekuce tajnými policisty nebo verbální či jiné konfrontace," řekl k projektu volební manažer ODS Ivan Langer.

Internet je médium, kterému podlehla celá společnost. Doprovází nás v práci, na cestách i ve volném čase. "Čas je dnes neúprosný a málokdo z nás má čas chodit na mítinky a vyjadřovat se ke všem ‚ptákovinám‘, které se na nás v době volební kampaně valí ze všech stran. Vytvořili jsme proto virtuální prostředí, do kterého se každý může bez obav přihlásit a kde může svobodně, aniž by odešel od svého počítače, vyjádřit svůj názor," dodává Ivan Langer k novému projektu.

Od 11. května od 14 hodin do neděle 23. května 2010 do půlnoci probíhá první fáze, kdy je možné se registrovat na internetových stránkách www.virtualnidemonstrace.cz do prostředí virtuální demonstrace. Součástí registrace je vytvoření vlastní podoby virtuálního demonstranta. Vybírat je možné z několika typů postav. Svého demonstranta můžete vybavit některým z připravených transparentů či vytvořit svůj vlastní slogan. Přihlášení účastníci budou upozorněni e-mailem těsně před konáním akce a budou moci přímo na webu www.virtualnidemonstrace.cz sledovat video z demonstrace. Na stránkách bude pak rovněž k dispozici reportáž z akce a unikátní projev lídra ODS Petra Nečase, který proběhne pouze v rámci virtuálního prostředí. Samotná virtuální demonstrace proběhne v přímém přenosu 25. května od 14.00 hod.

"K vytvoření tohoto projektu nás inspirovala velká oblíbenost sociálních sítí a netradičních forem kampaní. Vytvořili jsme tento projekt ve spolupráci s naším dlouhodobým partnerem pro internetové a mobilní kampaně (Crazy tomato)," doplnil Ivan Langer.

Informační kampaň poběží 14 dní formou bannerů na největších českých informačních a zpravodajských serverech (např. Seznam, Novinky, Aktuálně, Deník, Facebook).

K registraci do virtuálního prostředí je třeba pouze platná emailová adresa, na níž bude systémem zaslán ověřovací kód. Tím bude významně sníženo riziko zneužití prostřednictvím počítačových automatů. Vlastní slogany na transparentech projdou nejprve interní kontrolou, aby se na virtuální demonstraci neobjevovaly vulgární, urážlivé nebo násilí propagující texty. "Nechceme agresivitu, ale humor a schopnost podívat se na kampaň s nadhledem," uzavřel Ivan Langer.

zpravy.ods.cz, 11. května 2010