Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Petr Nečas

[07.05.2010]

Petr Nečas

Gratulace volebního lídra ODS Petra Nečase britským konzervativcům k vítězství ve volbách

Mě osobně i celou ODS těší vítězství britské Konzervativní strany v parlamentních volbách. Blahopřejeme jejímu lídrovi Davidu Cameronovi.

Jsem přesvědčen, že právě pravicoví konzervativci dokážou udělat správná rozhodnutí v nelehké ekonomické době. Vítězství Davida Camerona v Británii, stejně jako nedávné vítězství pravice v Maďarsku ukazuje, že levice ztratila v těchto zemích důvěru a lidé ji vytrestali za její vládnutí.

Volební výsledek v Británii představuje další jednoznačné odmítnutí socialistů a jasně dokumentuje neschopnost sociálnědemokratických receptů řešit současné vážné ekonomické problémy. To platí nejen pro obě zmíněné země, ale i pro Českou republiku.

Jsme přesvědčeni, že vítězství konzervativců posílí v Evropské unii politiku eurorealismu. Také dlouholeté partnerství a spolupráce ODS a Konzervativní strany v evropské politice nabývá v tomto kontextu na významu - mj. jak v naší společné frakci v Evropském parlamentu, tak v dalších připravovaných projektech.

RNDr. Petr Nečas, volební lídr a místopředseda ODS a poslanec PČR, zpravy.ods.cz, 7. května 2010