Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Petr Nečas

[07.05.2010]

Petr Nečas

Nesmíme se vydat cestou řeckého bankrotu, shodl se prezident Václav Klaus s lídrem ODS Petrem Nečasem

Hlavními tématy prvního setkání nového volebního lídra ODS Petra Nečase s prezidentem Václavem Klausem byly především situace veřejných financí, celková ekonomika a události v Řecku.

"Shodli jsme se, že problematika veřejných rozpočtů a stabilizace veřejných financí je klíčovým politickým problémem ČR. Pokud si mohu dovolit interpretovat slova pana prezidenta, tak docela jednoznačně řekl, že bude hodnotit jednotlivé politické strany podle toho, na kolik berou vážně současnou ekonomickou situaci a na kolik berou vážně problém veřejných rozpočtů," řekl po setkání novinářům místopředseda ODS Petr Nečas.

Všechna ostatní politická témata jsou podle obou politiků v porovnání s dominantními ekonomickými problémy až sekundární. "Občané dnes mohou vlastně v přímém přenosu sledovat, co se stane v konkrétní zemi, když politická reprezentace ignoruje stav veřejných financí," dodal Petr Nečas.

Místopředseda ODS také informoval pana prezidenta o svém pohledu na vnitřní situaci v Občanské demokratické straně, jejímž se stal volebním lídrem.

"Jsem si vědom, že ODS musí projít určitou řadou vnitřních změn z hlediska svého fungování, ideového naplnění i z hlediska určitých personálních obměn. Pan prezident slyšel tuto mou argumentaci. Řekl jsem mu, že změny v ODS musí pokračovat, musí pokračovat i proces, ve kterém o politice občanských demokratů rozhodují její legitimní reprezentanti, nikoliv zákulisní hráči. V tomto se s panem prezidentem shodujeme," řekl na závěr novinářům Petr Nečas.

Jako dárek přinesl místopředseda ODS panu prezidentovi první výtisk své nové knihy Naděje pro odpovědnou politiku, kterou Petr Nečas představí a pokřtí v pondělí. (Celá kniha je ke stažení ve formátu pdf na www.petr-necas.cz)

RNDr. Petr Nečas, volební lídr a místopředseda ODS a poslanec PČR, zpravy.ods.cz, 7. května 2010