Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[07.05.2010]

ODS

ODS oslaví Den matek pokusem o překonání rekordu

V neděli 9. května na Den matek se čtrnáct míst po celé republice zapojí do pokusu o překonání rekordu v nejpočetnějším setkání lidí s kočárky pod názvem Česká kočárkiáda. Účastníci pojedou jednu hodinu s kočárky po vyznačené trase dlouhé 1,6 km.

V loňském roce rekord padl v olomouckých Smetanových sadech: "Minulý rok se do akce zapojilo neuvěřitelných 210 kočárků, čímž se podařilo překonat rekord z roku 2008. Tehdy trasu projelo 175 posádek. Je to pro nás výzva," uvedla za olomoucké organizátory Kristina Vavríková.

I pokusy o rekord však mají svá závazná pravidla, která je třeba dodržet, aby mohl být rekord zaznamenán do České knihy rekordů. Všechny kočárky, které na trasu vyjedou, musejí být komerčně dostupné. Tedy zakoupené, nikoli vlastnoručně vyrobené. Do konečného počtu zúčastněných se započítávají jen ti účastníci, kteří projdou celou trasu, a to v limitu 60 minut.

Na jednu osobu je povolen jeden kočárek a dítě v něm se do výsledného počtu účastníků nepočítá. Dítě v kočárku musí být během jízdy bezpečně připoutané. Svou účast každý potvrdí vlastním podpisem do speciální listiny.

V rámci pestrého programu si na své přijde celá rodina. Maminkám budou zdarma k dispozici profesionální služby kadeřnic, vizážistek a manikérek. Děti zase potěší skákací hrad, klauniáda, hlavolamy a nejrůznější hry.

Zábavné odpoledne pro všechny rodiny s dětmi pod názvem Mámo, táto, pojďte si hrát, proběhne v neděli 9. května 2010 v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Plzni, Kladně, Trutnově, Jihlavě, Ústí nad Labem, Zlíně, Liberci, Českých Budějovicích, Sokolově a v Pardubicích. Vstupné je zdarma.

Další informace jsou na www.mamotato.net.

zpravy.ods.cz, 7. května 2010