Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Petr Nečas

[05.05.2010]

Petr Nečas

Vyjádření volebního lídra ODS Petra Nečase

Představitelé sociální demokracie předvedli dnes další pokrytecké a lživé vystoupení. Všechny ostatní osočili z negativní kampaně, stupňování napětí ve společnosti a nepřiměřených historických příměrů, ale sami se toho všeho dopouštějí v největší míře.

Už včera jsme jasně odsoudili transparent s nepřijatelným nápisem na náměstí ve Slaném. Ještě razantněji se stavíme k včerejšímu incidentu na náměstí v Kladně. Žádný projev fyzického násilí na mítinku politické strany nebudeme tolerovat nebo přehlížet.

Odmítám jakékoli obvinění, že by za těmito projevy mohla stát Občanská demokratická strana. Taková obvinění jsou jen dalším projevem politické vulgarity ČSSD.

Vyzývám Jiřího Paroubka, aby zanechal nesmyslných a lživých interpretací, které jen znovu podněcují konfliktní atmosféru ve společnosti.

Vážným ohrožením pro demokracii, svobodu projevu a svobodu slova je právě záměrné spojování nesouvisejících a nespojitelných událostí na mítincích ČSSD. Není možné házet do jednoho pytle slušné vyjádření nesouhlasného názoru a projev otevřeného násilí. Pokud to sociální demokracie dělá, vzbuzuje tím pochybnosti o skutečných motivech svých mediálních vyjádření a kroků.

Budeme vždy hájit právo na slušné vyjádření vlastního názoru a nedopustíme, aby lidé byli před takovým projevem jakkoli zastrašováni. Stojíme na straně svobody, odpovědnosti a slušnosti.

RNDr. Petr Nečas, volební lídr a místopředseda ODS a poslanec PČR



příloha: pdf petr-necas-k-mitinkum-cssd.mp3 (467 kB)

zpravy.ods.cz, 5. května 2010