Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Petr Nečas

[05.05.2010]

Petr Nečas

Odsuzuji násilí na mítincích, nesmí to vést k hysterii a zvyšování napětí

Odsuzuji útok na místopředsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, považuji ho za nepřijatelný a vyjadřuji panu Sobotkovi svou lidskou a občanskou sounáležitost.

Vždy jsem já i celá Občanská demokratická strana odsuzovali jakékoliv projevy násilí v politice. Vajíčko, kámen ani pěst nejsou argumenty pro seriozní politickou diskusi.

Tato situace ale nesmí vést k hysterii, která by znovu jen polarizovala společnost a zvyšovala napětí. Nikdo z nás, ani sociální demokracie netuší, jaké byly motivy útočníka. Přesto sociální demokracie již v tuto chvíli obviňuje všechny kolem, politické soupeře a média. Násilníka zadržela policie a je na ní, aby prošetřila okolnosti jeho činu.

Pokud v minulosti došlo k útokům na představitele ODS, nikdy jsme teatrálně nevykřikovali nepodložená obvinění na adresu politické konkurence. Dnešní incident nemá být pro nikoho příležitostí k prázdným politickým manifestům.

Agresivitu do volební kampaně vnesla sociální demokracie. Zakrvácená sekera na titulní stránce předvolebních novin Jiřího Paroubka a označení protivníků za řezníky, přece není pro nikoho projev slušně vedené kampaně ani politické kultury, po které najednou sociální demokraté licoměrně volají.

Je nepřípustné po někom hodit sklenici s buřty nebo ho udeřit pěstí. Říci slušně, co si myslím, není trestné, ale pro demokracii a svobodu naopak zcela nezbytné. Ještě jednou vyzývám všechny, kteří nesouhlasí s politikou ČSSD, aby svůj názor vyjádřili ve volbách.

RNDr. Petr Nečas, volební lídr a místopředseda ODS a poslanec PČR, zpravy.ods.cz, 5. května 2010


příloha: pdf tk_ods_5-5-2010.mp3 (6181 kB)