Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[03.05.2010]

ODS

Jaroslav Tvrdík zastrašuje a útočí na svobodu slova

Manažer volební kampaně ČSSD Jaroslav Tvrdík znovu zastrašuje veřejnost před svobodným vyjádřením názoru. Vzbuzuje tím také podezření, že chce odvést pozornost médií od zatím nevysvětlených zákroků policistů v uniformách i v civilu na mítinku ČSSD v Pardubicích v minulém týdnu.

Dnes dopoledne sociální demokracie na tiskové konferenci dokonce sáhla k urážkám a účelové manipulaci s fakty. Prezentovala vlastní sestřih videa ze stránek Modrého týmu.

Interpretace Jaroslava Tvrdíka, že si ODS cvičí svoje komanda, je nejen nesmyslná, ale přímo mentálně vadná. Jasně to dokazuje kompletní podoba videoreportáže z celostátního setkání členů Modrého týmu. Ve skutečnosti program zahrnoval například politické diskuse, trénink správného poskytování první pomoci, ukázky zásahů při mimořádných událostech, sportovní aktivity apod. V části programu se účastníci zapojili i do zcela nevinné airsoftové hry, která je běžnou součástí i firemních setkání.

Vyzýváme Jaroslava Tvrdíka, aby se omluvil všem členům Modrého týmu za nehorázný a zcela nepřijatelný příměr "k praktikám nacistické NSDAP", který obsahovala dnešní první verze jeho tiskové zprávy. Měl by se stejně tak omluvit všem, kteří kdy ve volném čase airsoft hráli nebo hrají.

Urážlivým výrokem a účelovou manipulací s fakty Jaroslav Tvrdík znovu jen snižuje politickou kulturu v zemi a vytváří napětí, které sám jedním dechem pokrytecky kritizuje. Je to ale především on a jeho předvolební kampaň, kdo společnost rozděluje, zužuje politickou diskusi na lživé útoky a odrazuje veřejnost od jakéhokoli zapojení do politiky.

ODS odsuzuje útoky Jiřího Paroubka, Jaroslava Tvrdíka a celé sociální demokracie na svobodu slova. Věříme, že se veřejnost nenechá odradit ani zastrašit od svobodného a slušného vyjádření vlastního názoru. Dvacet let po revoluci by to bylo opravdu na pováženou. Nenechme se znechutit, umlčet a zastrašit.

Modrý tým vznikl v dubnu 2009 jako volné sdružení podporovatelů ODS. Inspirovali jsme se u německé CDU a britských konzervativců. Modrý tým tvoří v současné době více než sedm tisíc dobrovolníků různého věku, vzdělání i profese. Členové týmu nemusejí být a v převážné většině nejsou zároveň členy ODS. Zapojení do Modrého týmu je zcela dobrovolné a k ničemu nezavazuje.

Martin Kupka, vedoucí mediální sekce ODS, zpravy.ods.cz, 3. května 2010