Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Program ODS

[29.04.2010]

Program ODS

Sport má být podle ODS financován z více zdrojů

Občanští demokraté dnes na Žofíně představili zástupcům sportovního prostředí řešení pro sport a volný čas. Podle volebního lídra Petra Nečase plánuje ODS prosadit nový zákon o podpoře sportu a nový systém financování sportovních aktivit.

"Nemáme ambice český sport řídit a ani slibovat zlaté medaile. ODS plně respektuje, že národními autoritami pro oblast sportovní činnosti jsou sportovní organizace a sportovní svazy. Jsme připraveni zajistit navýšení podpory ze státního rozpočtu a směřovat tuto podporu do oblastí mládeže, všeobecné sportovní činnosti a reprezentace České republiky," řekl Petr Nečas.

Občanští demokraté v novém zákoně o podpoře sportu navrhují, aby sport byl "veřejně prospěšnou činností". Ta bude financována jednak ze soukromých zdrojů, ale také prostřednictvím samostatné kapitoly státního rozpočtu. "Orgán státní správy bude zajišťovat legislativní a ekonomickou podporu sportovního prostředí, na jeho řízení a kontrole se budou podílet zástupci sportovního prostředí," píší občanští demokraté ve svém návrhu.

ODS bude také prosazovat, aby sportovní činnost byla financována více zdroji. "Státní a veřejná správa si musí vymezit oblasti podpory, aby nedocházelo k duplicitám a podpora sportovní činnosti byla maximálně efektivní," dodává k návrhu volební lídr ODS.

Sport by měly podporovat také výnosy sázkových a jiných podobných her. "Občanští demokraté navrhnou sjednocení sazby z odvodů provozovatelů her, určení sportu jako příjemce těchto finančních prostředků a účelové vymezení oblastí podpory (mládež, sportoviště). ODS také chce zvýhodnit dobrovolnické aktivity ve sportu, a to vytvořením systému podpory a ocenění dobrovolníků, kteří aktivně a prospěšně investují volný čas pro společnost," dodává místopředseda ODS Ivan Langer.



příloha: pdf reseni-ods-sport.pdf (2465 kB)

zpravy.ods.cz, 29. dubna 2010