Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Program ODS

[27.04.2010]

Program ODS

ODS má odpovědné řešení pro životní prostředí

Pokud budou občanští demokraté ve vládě, zasadí se o čistší ovzduší na Ostravsku. Budou také hájit vlastnická práva občanů nad zájmem prolomit limity těžby na severu Čech a zajistí efektivní čerpání prostředků z Evropské unie tak, aby pomáhaly zlepšení životního prostředí.

"Budeme vytvářet konkurenční prostředí bezemisních a nízkoemisních zdrojů energie, zabrání deformaci trhu a zvýšení cen energií, jak k tomu došlo v případě fotovoltaických elektráren," řekl místopředseda ODS Petr Nečas.

Občanští demokraté také budou nadále podporovat rozšíření jaderné elektrárny Temelín. "V dopravních investicích budou mít prioritu obchvaty měst a obcí na klíčových tazích, aby se snížila dopravní zátěž na obyvatele. ODS zároveň zjednoduší a zlepší legislativu v oblasti životního prostředí," uvedl Petr Nečas.

"ODS zajistí, aby politika obnovitelných zdrojů měla ekonomickou racionalitu, aby fotovoltaika sloužila jako doprovodný zdroj a nezatěžovala naše peněženky. Jsme pro snížení ceny energie a preferujeme energii jadernou," dodal 1. místopředseda ODS David Vodrážka.

Jednotlivec potřebuje ke svému životu podle ODS čistý vzduch a kvalitní vodu. Rodina potřebuje úspory energie ke snížení rodinného rozpočtu. Obec potřebuje dobrou dopravní obslužnost a zároveň, aby doprava neobtěžovala obyvatele. Stát má v tomto ohledu podle ODS dělat to, co se na zmíněných úrovních nedaří.

"Pokud chceme mít zdravé lidi ve zdravém životním prostředí, je potřeba chovat se ekologicky a rozumě. Jakýkoliv extremistický názor, prosazování dílčích požadavků nakonec vede k tomu, že životní prostředí bude poškozeno," řekla ministryně životního prostředí Rut Bízková.

Cílem ODS je také, aby Česká republika pro příští roky prosadila co nejvíce prostředků z Evropské unie. "Prostředky z EU existují a je škoda je nevyužít řádně. Budeme to činit integrovaným způsobem. Musíme si říci, co kde potřebujeme a pak teprve budeme efektivně využívat evropské peníze," dodala ministryně.

V rámci představení řešení ODS pro životní prostředí Petr Nečas poslal do 13 regionů k zasazení zelený strom s modrými plody, tedy švestky. "Ptáte se, proč jen třináct? Čtrnáctý region je totiž Zlínský, tam švestky nepotřebujeme, máme tam trnek dost a navíc z modrých plodů umíme udělat vynikající průhlednou tekutinu," uzavřel tiskovou konferenci lídr ODS a kandidát ve Zlínském kraji Petr Nečas.

zpravy.ods.cz, 27. dubna 2010