Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Ivan Langer

[28.04.2010]

Ivan Langer

Odmítáme výhrůžky a zastrašování lidí policií

Občanská demokratická strana odmítá výhrůžky a zastrašování odpůrců ČSSD ze strany Jaroslava Tvrdíka a uniformovaných a neuniformovaných policistů na včerejším mítinku v Pardubicích. Věty o tom, že na mítincích ČSSD se některým lidem "taky může něco stát", znovu evokují nepříjemnou atmosféru normalizace, kdy byli oponenti režimu také mláceni na demonstracích a zatahováni do postranních uliček. Dnešní slova volebního manažera ČSSD Jaroslava Tvrdíka tak opět potvrzují, jakou vládu hodlá sociální demokracie po svém případném volebním vítězství zavést.

Podivujeme se také nad aktivitou policie pod řízením "nestranického" ministra Peciny. Místo zlepšení boje proti extremismu, který naši zemi trápí, se zaměřuje na monitoring mítinků své vlastní strany a obtěžuje jejich odpůrce. Ptáme se, co přijde příště? Začíná to zřetelnou legitimací neuniformovanými policisty a končí mlácením lidí Paroubkovou policí na CzechTeku. Jak daleko ještě hodlá sociální demokracie v umlčování nepohodlných názorů zajít?

ODS je na svých mítincích pravidelně konfrontována se svými odpůrci, ale nikdy se nesnížila k jejich šikaně ze strany policistů či kohokoliv jiného. Ctíme svobodu slova, ke které patří i vyjádření odlišného názoru. Podivujeme se zároveň nad vyhrocenými reakcemi ČSSD, které z lokální potyčky udělají celostátní téma a situaci dále eskaluje. Spatřujeme za tím vzrůstající nervozitu sociální demokracie.

MUDr. Mgr. Ivan Langer, místopředseda ODS a poslanec PČR, zpravy.ods.cz, 28. dubna 2010