Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Petr Nečas

[22.04.2010]

Petr Nečas

Vyjádření k odchodu M. Vlčka z politiky

Chování Miloslava Vlčka se neslučovalo s postavením třetího nejvýše postaveného ústavního činitele České republiky. Z tohoto pohledu není tolik důležité, zda zůstává nebo nezůstává na kandidátce sociální demokracie, důležité je, že opouští funkci, na kterou se svými kvalitami vůbec nestačil. Poslanecká sněmovna má svoji první místopředsedkyni, kterou je Miroslava Němcová – z tohoto pohledu na zbývající týdny je chod Poslanecké sněmovny velmi dobře zajištěn. Zuřivé útoky Jiřího Paroubka, kterými se snaží odvést pozornost úplně někam jinam, jsou nesmyslné, lživé a jenom ukazují, že sociální demokracie se s touto trapnou kauzou svého čelního představitele nedokázala vyrovnat, protože už v minulých dnech bylo jasné, že postavení Miloslava Vlčka jako předsedy sněmovny je neudržitelné.

Na lživé a zlé útoky Jiřího Paroubka nemá cenu odpovídat. Chce jen odvádět pozornost od svého selhání a od selhání Miloslava Vlčka. Je na něm, aby vysvětlil, jak naloží s 13 miliony korun, které dostal od člověka, který byl pravděpodobně agentem státní bezpečnosti a který vydělával na obchodu se zbraněmi komunistických režimů.

Jiří Paroubek má co vysvětlovat, nemá házet špínu na ostatní.

RNDr. Petr Nečas, volební lídr a místopředseda ODS a poslanec PČR, zpravy.ods.cz, 22. dubna 2010