Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Petr Nečas

[21.04.2010]

Petr Nečas

Miloslav Vlček by měl kvůli nevysvětleným finančním kauzám odejít z čela Sněmovny

Předseda ČSSD Jiří Paroubek znovu ukázal, že jeho slovům nelze věřit. Mnohokrát ujišťuje veřejnost, že u vysokých politických představitelů má platit "padni komu padni". Jak se ukazuje, sám se řídí heslem "kážu vodu, piju víno", když se neumí vypořádat s faktem, že jeden z nejvyšších ústavních činitelů a člen ČSSD nedokáže věrohodně vysvětlit své podezřelé finanční kauzy.

Dnešní vystoupení Miloslava Vlčka bylo opravdu nedůstojné. U předsedy sněmovny je takové chování neakceptovatelné. O to víc je alarmující, že předseda Vlček přiznal, že při vracení milionové půjčky v hotovosti v pytlíku porušil zákon. Už proto by měl zvážit rychlý odchod z jedné z nejvyšších politických pozic ve státě.

Opakovaně proto vyzýváme Miloslava Vlčka, aby sám rezignoval, pokud se k tomu není schopna odvážit přímo sociální demokracie.

Zároveň adresujeme Miloslavu Vlčkovi dvě klíčové otázky, na které zatím neodpověděl:

1. Z jakých zdrojů pochází milion korun, které jste měl předat v hotovosti v pytlíku při splácení půjčky?

2. Proč jste lhal a nechtěl jste přiznat, že je Vrtal vaším poradcem? Vyjádření, že se tak stalo kvůli mediálnímu tlaku, působí nedůvěryhodně. Stejně nejistě působí i vyvracení vlastního propojení s přidělením dotace pro stavbu hotelu Vašeho poradce v Harrachově.

RNDr. Petr Nečas, volební lídr a místopředseda ODS a poslanec PČR, zpravy.ods.cz, 21. dubna 2010