Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Průzkum

[22.04.2010]

Průzkum

Petr Nečas je důvěryhodnější politik než Jiří Paroubek, říkají lidé

Lidé důvěřují volebnímu lídrovi ODS Petru Nečasovi více než šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi. Zároveň si přejí Petra Nečase za nového českého premiéra. Vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos Public Affairs na vzorku 1 525 lidí.

Celkově 36 % občanů důvěřuje Petru Nečasovi, oproti 28 %, kteří preferují Jiřího Paroubka. Za českého premiéra by polovina národa chtěla volebního lídra ODS (53 %). "Petr Nečas je podle názoru občanů ČR kompetentnější k řešení všech zkoumaných konkrétních politických problémů než Jiří Paroubek," stojí ve výsledku průzkumu.

Největší rozdíl v kompetencích vidí voliči v oblastech hospodaření s veřejnými financemi, zlepšování ekonomiky a zlepšování vzdělávání. Petr Nečas však vede i v ostatních oblastech: boj s korupcí, vytváření pracovních míst, zlepšování zdravotní péče.

Většina voličů souhlasí se všemi řešeními ODS

Většina voličů, kteří zaznamenali řešení navržená ODS, se všemi těmito řešeními souhlasí. V ještě větší míře souhlasí se všemi předloženými řešeními voliči ODS. U jednotlivých řešení neklesla míra souhlasu mezi voliči ODS pod 85%, ve třech případech přesáhla hranici 90%.

69% voličů ODS zaznamenalo start volební kampaně v podobě čtyř řešení ODS: pro pracovní místa, proti zneužívání sociálních dávek, proti dluhům a pro podnikání. Tento průzkum probíhal mezi 526 lidmi.

S řešením pro pracovní místa souhlasí 59% všech voličů a 96% voličů ODS. S řešením proti zneužívání sociálních dávek souhlasí 71% všech voličů a 92% voličů ODS. S řešením proti dluhům souhlasí 61% všech voličů a 91% voličů ODS. S řešením pro podnikání pak vyslovilo souhlas 53% všech voličů a 88% voličů ODS.



příloha: pdf 22_04_10_srovnani_lidru.pdf (74 kB)

zpravy.ods.cz, 22. dubna 2010