Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[16.04.2010]

ODS

Petr Nečas představil podnikatelům program ODS, na řadě bodů se shodli

ODS dnes na setkání se zástupci Hospodářské komory představila hlavní pilíře svého ekonomického programu. Volební lídr ODS Petr Nečas zdůraznil, že prioritou ODS je konsolidace veřejných rozpočtů, a to především zásahem na výdajové straně státního rozpočtu. Občanští demokraté v dalším volebním období také nechtějí připustit zvyšování daní, ani odvodů na sociální a zdravotní pojištění.

"Prioritou je konsolidace veřejných financí. Deficit veřejných financí chceme snížit pod tři procenta HDP do roku 2012, od roku 2017 pak mít vyrovnaný či přebytkový rozpočet," uvedl Petr Nečas.

Mezi dále diskutované okruhy patřily návrhy ODS na rozvoj podnikání, především umožnění jednoročních daňových prázdnin pro živnostníky v oblasti řemeslného podnikání, kteří vytvoří minimálně jedno nové pracovní místo. Dalším plánem je urychlené dokončení projektu jednotného inkasního místa a návrh ODS na třicetidenní splatnost faktur ve veřejném sektoru.

Zástupci Hospodářské komory podpořili plány ODS na změnu platby DPH z uhrazených faktur, a to v prvním kroku formou vratky DPH po uplynutí šesti měsíců, pokud ten, který vystavil fakturu, ji neobdržel do šesti měsíců zaplacenou.

Prezident Hospodářské komory Petr Kužel dále zdůraznil zájem podnikatelů na zveřejnění jasného data pro přijetí eura.V této oblasti ODS podporuje všechny kroky realizované v rámci stabilizace veřejných rozpočtů. "Stanovovat termín přijetí eura má smysl až poté, co bude Česká republika splňovat všechna maastrichtská kritéria. Nechceme dávat žádná falešná data přijetí eura," řekl místopředseda ODS Petr Nečas.

V oblasti práce s nezaměstnanými se Petr Nečas se zástupci Hospodářské komory shodl na potřebě rekvalifikací a vzdělávacích kurzů s důrazem na obecné vzdělávání finanční gramotnosti a orientace v právním prostředí.

zpravy.ods.cz, 16. dubna 2010