Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Poslanecký klub ODS

[13.04.2010]

Poslanecký klub ODS

ODS chce vrátit návrh loterijního zákona do druhého čtení

Poslanecký klub ODS vyhodnotil odezvu starostů jako vážný důvod k další diskusi a nalezení přijatelnější podoby novely loterijního zákona.

"Je potřeba najít rozumný kompromis mezi dalším posílením pravomoci obcí a zbytečným rozšiřováním prostoru pro možnou korupci," řekl po jednání klubu místopředseda ODS Petr Gandalovič.

Návrh loterijního zákona by se měl tedy podle ODS vrátit do druhého čtení. "Máme zájem na tom, aby se v konečné podobě zákona objevily pozitivní změny," dodal Gandalovič."

Ve všech dalších bodech vrácených od prezidenta či ze Senátu zachová ODS jednoznačně konzistentní postoj. "Nebudeme podporovat zadlužovací zákony a nenecháme se také nikým vydírat," říká předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

Minuta ticha za polské oběti a poděkování Mirku Topolánkovi

Poslanecký klub ODS na úvod dnešního jednání uctil minutou ticha oběti sobotní letecké tragédie u Smolenska. Poslanecký klub ODS tím vyjádřil hlubokou lítost nad ztrátou, kterou utrpělo celé Polsko i evropská politika. Symbolicky dal najevo svou podporu a spoluúčast všem polským občanům.

"Poslanecký klub také vyjádřil poděkování Mirku Topolánkovi za 8 let jeho práce ve funkci předsedy ODS. A také za jeho práci pro občany České republiky, která vyvrcholila vedením vlády a také velmi úspěšných startem českého předsednictví v Evropské unii," dodal Petr Tluchoř.

zpravy.ods.cz, 13. dubna 2010