Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Výkonná rada ODS

[12.04.2010]

Výkonná rada ODS

Petr Nečas převzal povinnosti předsedy ODS

Výkonná rada ODS dnes na úvod jednání uctila minutou ticha oběti sobotního leteckého neštěstí u Smolenska. Zároveň formálně přijala rezignaci Mirka Topolánka na funkci předsedy občanských demokratů a pověřila volebního lídra Petra Nečase vedením strany.

"Výkonná rada ODS vyslovuje hlubokou lítost nad ztrátou, kterou utrpělo celé Polsko i evropská politika. V Lechu Kaczyńském ztrácí i ODS silného spojence a politického přítele. Strana Právo a spravedlnost, kterou v roce 2001 Lech Kaczyńský spoluzaložil, zůstává pro nás nadále jedním z nejbližších partnerů v Evropském parlamentu," řekl po jednání místopředseda ODS Petr Nečas.

Výkonná rada ODS vyjadřuje také podporu a spoluúčast všem polským občanům a zejména blízkým obětí sobotní tragédie. Delegaci ODS při cestě na pohřeb Lecha Kaczyńského a dalších obětí smolenského neštěstí povede Mirek Topolánek.

Výkonná rada ODS po rezignaci Mirka Topolánka na funkci předsedy ODS pověřila volebního lídra Petra Nečase jednáním a podepisováním za ODS podle stanov do řádného volebního kongresu.

"Výkonná rada ODS poděkovala Mirku Topolánkovi za významných 8 let jeho práce pro ODS v roli předsedy. Vyzvedla zároveň, že s jednou výjimkou dovedl Mirek Topolánek stranu ke všem vítězným volbám," dodal volební lídr ODS Petr Nečas.

Období jeho předsednictví vyvrcholilo velmi úspěšným vedením Vlády České republiky. Jako premiér malé středoevropské země zvládl na výbornou klíčovou část českého předsednictví EU a významně se zasloužil o posílení mezinárodní prestiže České republiky v prvních měsících roku 2009.

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení

zpravy.ods.cz, 12. dubna 2010