Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[07.04.2010]

ODS

ODS navrhla na ministryni životního prostředí Rut Bízkovou

Občanští demokraté dnes navrhli předsedovi vlády Janu Fischerovi na post ministra životního prostředí Rut Bízkovou. Dosavadní náměstkyně ministra splňuje všechny předpoklady, které stanovil premiér na včerejším jednání se zástupci ODS a ČSSD.

"Vážený pane předsedo vlády, na základě našeho včerejšího jednání Vám navrhuji na pozici ministryně životního prostředí paní Ing. Rut Bízkovou," stojí v dopise, který dopoledne zaslal místopředseda ODS Petr Nečas premiérovi.

"Rut Bízková dnes dopoledne vystoupila z Občanské demokratické strany. Splňuje tak všechny předpoklady pro to, aby byla naším nestranickým kandidátem na ministryni ve vládě Jana Fischera. Očekáváme nyní, že se předseda vlády k naší nominaci vyjádří," dodal Petr Nečas.

ODS včera večer uvítala rozhodnutí premiéra Jana Fischera, který se rozhodl vyrovnat počty nominantů ODS a ČSSD ve vládě po odchodu Strany zelených na osm pro obě strany. Podle Petra Nečase udržuje toto řešení vnitřní rovnováhu ve Fischerově vládě a blíží se nejvíce původním dohodám o úřednickém kabinetu.

 
příloha: pdf zivotopis-ing-rut-bizkove.pdf (298 kB)

zpravy.ods.cz, 7. dubna 2010