Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Petr Nečas

[30.03.2010]

Petr Nečas

TOP 09 - Program pravicový ale často nereálný

ODS a TOP 09 spojuje snaha zastavit zadlužování České republiky a odvrátit tak hrozící státní bankrot. Oceňuji, že se strana TOP 09 inspirovala konzervativními hodnotami, které jsou v programu ODS již téměř dvě desetiletí a je připravena je spolu s námi prosazovat. Nicméně mne mrzí, že ve snaze se odlišit a trumfovat s našimi návrhy došla TOP 09 až na hranu pravicového populismu.

Například plošné snižování sociálních dávek, platů ve veřejném sektoru nebo zrušení porodného jsou pro část voličů zajímavě znějící návrhy, ale jejich zavedení je při současné situaci v České republice nereálné a neprosaditelné. Odpovědná strana, která je připravena převzít vládní zodpovědnost, předkládá návrhy, které jsou prosaditelné. Proto chceme jít cestou adresného systému sociálních dávek. Těm, kteří jsou aktivní, anebo se nemohou o sebe sami postarat, zachováme podporu minimálně ve stávající výši. Naopak flákači a černí pasažéři sociálního systému musí zjistit, že "bez práce nejsou koláče".

Celkově však lze konstatovat, že řada nápadů TOP 09 následuje programové priority ODS (zabránění zvyšování daní, nutnost důchodové reformy, podpora podnikatelům a tvorba nových pracovních míst). Dovedeme si proto představit společný průsečík našich programů.

RNDr. Petr Nečas, místopředseda ODS a poslanec PČR, zpravy.ods.cz, 30. března 2010