Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[30.03.2010]

ODS

Jiří Paroubek vede lživou kampaň

ČSSD opakovaně nabízí dohodu o vedení slušné volební kampaně, každým svým nově zveřejněným inzerátem se sama usvědčuje z pokrytectví a lhaní. Nemá smysl reagovat na každou hloupost, ale k nejnovějším útokům dodávám následující:

1. Petr Nečas pro zbytečné elektronické viněty za téměř 12 miliard korun.

Lež!

Skutečnost:

Hlasování o zavedení elektronických vinět 16. 3. 2010 se Petr Nečas vůbec neúčastnil.

2. Petr Nečas pro ekologické škody za téměř 120 miliard korun.

Lež!

Skutečnost:

Petr Nečas několikrát veřejně řekl, že pro usnesení nikdy nehlasoval.

 

3. Petr Nečas pro církevní restituce za 270 miliard korun.

Skutečnost:

Podle místopředsedy ODS Petra Nečase je nezbytné konečně vyrovnat vztahy státu a církví, deformované čtyřiceti lety komunistické totality. Nikoli náhodou této dohodě brání levice v čele s ČSSD.

Šlo o širokou dohodu s církvemi s náklady rozpočítanými na 60 let. Dokončení církevních restitucí by mj. vyřešilo právní spory a urychlilo ekonomický rozvoj. Mohla by se realizovat řada projektů, které jsou dnes zablokovány nevyjasněnými vlastnickými vztahy.

 

4. Petr Nečas pro OPT – OUT a privatizaci důchodového systému za 50 miliard korun.

Lež!

Skutečnost:

Lživá je informace, že důchodová reforma opt-out znamená privatizaci důchodového systému. Zcela nesmyslný je i uváděný dopad 50 miliard ročně do státního rozpočtu.

ODS navrhuje dobrovolné doplňkové spoření s vyvedením malé části důchodového pojištění do důchodových fondů, přičemž jeden z nich bude státní a tudíž státem garantovaný.

Nadále zůstane dominantní státní průběžný důchodový systém. Pokud nedojde ke změně, jak si přeje ČSSD, dnešní čtyřicátníci budou pobírat důchody na hranici chudoby.

 

5. Petr Nečas pro zavedení výpovědi bez udání důvodu.

Lež!

Skutečnost:

V návrzích expertní skupiny na změny Zákoníku práce nikdy nebyla navržena výpověď bez udání důvodu a není obsažena ani v našem novém volebním programu.

Martin Kupka, tiskový mluvčí, zpravy.ods.cz, 30. března 2010