Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[29.03.2010]

ODS

Sliby ČSSD: Cesta k bankrotu

Návrhy ČSSD budou stát za 4 roky 650 miliard Kč. Každá rodina tak zaplatí za Paroubkovy sliby 250 000 Kč. To řekl na dnešní tiskové konferenci volební lídr ODS a místopředseda strany Petr Nečas. Podle něj Jiří Paroubek a jeho ČSSD vedou lživou kampaň, kdy lákají na nesplnitelné a velmi nákladné sliby.

"V následujících čtyřech letech každá česká rodina vlastně věnuje Jiřímu Paroubkovi jeden automobil značky Škoda Fabia. Mezi nejnákladnější opatření ČSSD patří garance důchodů ve výši 55 % čisté mzdy, to bude stát 13 miliard Kč ročně. Dále zvýšení a rozšíření přídavků na děti – 20 miliard Kč ročně, zvýšení rodičovského příspěvku – 30 miliard Kč ročně.

Předvolební hit 13. "úplatek" nebo nesmyslně nazývaný "13. důchod" bude stát daňové poplatníky 7 miliard Kč ročně. Komplexní rekonstrukce a modernizace státních nemocnic – 17,5 miliardy Kč a zrušení zdravotnických poplatků bude stát daňové poplatníky 10 miliard Kč ročně," řekl lídr ODS Petr Nečas.

Podle propočtů ODS by všechny návrhy ČSSD znamenaly do roku 2013 zdvojnásobení veřejného dluhu. V rozpočtu státu tak bude splácení dluhů druhou největší položkou. "Například všechny podnikové daně, které se v České republice vyberou, půjdou pouze na splácení úroků státního dluhu," řekl ekonomický expert ODS Martin Kocourek.

Jiří Paroubek by podle lídra moravskoslezské kandidátky ODS Pavla Drobila měl vyvěsit jeden pravdivý billboard. "Poprosil bych ho o to, aby použil první, skutečně nelživý billboard ČSSD a na něj napsal, že Řecko doženeme v roce 2013," vyzval šéfa ČSSD Pavel Drobil, který je zároveň člen Ekonomické skupiny odborníků (ESO).

Podrobnosti z dnešní tiskové konference jsou v přiložené prezentaci, kompletní zvukový záznam na webu ODS, kde bude také video z tiskové konference.

 


multimediální záznam Návrhy ČSSD budou stát za 4 roky
650 miliard Kč. Každá rodina tak zaplatí za Paroubkovy sliby 250 000 Kč. :

audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení



příloha: pdf tz-100329-ucet-za-sliby-cssd.ppt (469 kB)

zpravy.ods.cz, 29. března 2010