Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Grémium ODS

[23.03.2010]

Grémium ODS

Vyzýváme Jana Fischera k dodržení dohod o úřednické vládě

Dnešní rozhodnutí Strany zelených odejít z úřednické vlády je jasnou reakcí na pověření Jakuba Šebesty řízením resortu životního prostředí. Stalo se tak bez předchozího projednání se zelenými. Jde o zpochybnění dohody o úřednické vládě a důvěry, kterou původnímu půdorysu dohody politických stran vyslovila Sněmovna.

Nevíme, proč Jan Fischer vychází tímto způsobem vstříc ČSSD a Jiřímu Paroubkovi.

ODS respektovala a nadále respektuje, že nominace na post ministra životního prostředí náleží Straně zelených. Vážně se obáváme, že reakce na rozhodnutí premiéra Fischera může vyvolat vážnou vládní krizi. To by v období ekonomické krize, dva měsíce před volbami, mohlo negativně ovlivnit i českou ekonomiku.

Očekáváme nyní aktivní kroky premiéra, které by odvrátily vznik takové situace. Znovu Jana Fischera vyzýváme k jednání s politickými stranami, které se podílely na vytvoření úřednické vlády. Vyzýváme jej k dodržení dohod o úřednické vládě. Pokud zelení nebudou nominovat své kandidáty na oba ministerské posty, je ODS připravena doplnit vládu svými kandidáty v logice původní koalice se zelenými.

Nechceme dopustit, aby Jiří Paroubek v úřednické vládě získal většinu hlasů.

zpravy.ods.cz, 23. března 2010