Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Grémium ODS

[22.03.2010]

Grémium ODS

Pověření J. Šebesty řízením MŽp se odehrálo za zády ODS i SZ

Pověření ministra Jakuba Šebesty řízením Ministerstva životního prostředí vnímáme jen jako nezbytné krátkodobé řešení. Předpokládáme, že premiér Jan Fischer svolá v nejbližších dnech schůzku s předsedy politických stran, které se na vzniku současné úřednické vlády podílely.

Pověření Jakuba Šebesty řízením dalšího resortu až do voleb by bylo zjevným porušením dohody o úřednické vládě Jana Fischera. Jiří Paroubek by dostal další hlas ve vládě a vliv na chod dalšího resortu. Pozastavujeme se nad tím, že rozhodnutí o pověření Jakuba Šebesty se odehrálo za zády Strany zelených i za zády ODS. Nominace ministra životního prostředí přirozeně náležela zeleným a ODS to plně respektovala a respektuje.

Vyzýváme premiéra Jana Fischera k rychlému řešení. V případě odchodu ministrů nominovaných Stranou zelených z úřednické vlády by mohla nastat další vládní krize. Dva měsíce před volbami by samozřejmě vážně zasáhla stabilitu v zemi a promítla se i do ekonomiky.

zpravy.ods.cz, 22. března 2010