Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[19.03.2010]

ODS

Dobrá zpráva nejen pro Paroubkovy "obyčejné" lidi: ODS se daří bránit zadlužování státu

Za dva měsíce ve Sněmovně se občanským demokratům podařilo zabránit dalšímu útoku levice na peněženky lidí, veřejné rozpočty a stabilitu české ekonomiky. Výše schodku státního rozpočtu tak zatím zůstává na stejné výši, jak navrhla vláda. Podle ODS je to úspěch za daného rozložení sil a dobrá zpráva pro všechny občany, nejen pro Paroubkovy "obyčejné" lidi.

"Znamená to, že jsme zabránili nesmyslnému utracení více než 20 miliard korun na levicové předvolební sliby. Pokud by se to nepodařilo, vytvořil by Jiří Paroubek s podporou komunistů ještě větší dluh do budoucna a větší nebezpečí bankrotu," řekl předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

Pokud se zadlužovací návrhy zákonů z dílny ČSSD vrátí ze Senátu i od prezidenta, žádný se už nepodaří před volbami schválit. Lidé se budou moci podle Tluchoře v květnových volbách sami rozhodnout, zda dají přednost Paroubkovu populismu, neodpovědné politice zadlužování a 13. "úplatkům", nebo upřednostní střízlivou pravicovou politiku - tedy skutečný boj se zadlužením státu.

"Zavedení karenční lhůty, tedy znovuzavedení proplácení nemocenské v prvních třech dnech nemoci, by stát přišlo na 3,5 miliard. 13. "úplatky" důchodcům, ve výši 2 400 korun, protože naštěstí nikdo tak nízký důchodu u nás nemá, by výdaje zvedly o dalších 6,8 miliard," doplnil místopředseda ODS Petr Nečas. Jen tyto dva levicové návrhy ohrožovaly státní rozpočet dalšími 10 miliardami korun.

Co hrozilo:

13. důchody:          - 6,9 miliardy korun
Zrušení poplatků:  - 10 miliard korun
Nemocenská:         - 3,5 miliardy korun
Dodatečné úroky:  - 1 miliarda korun
Služební zákon:      - 2 miliardy korun

Celkem:             - 23,4 miliardy korun

zpravy.ods.cz, 19. března 2010