Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[16.03.2010]

ODS

Ochranné limity ušetřily každému těžce nemocnému tisícikorunu, je nesmysl je rušit

Občanští demokraté ve Sněmovně dále brání návrhům, které by zadlužovaly všechny občany a zároveň zhoršily financování zdravotnictví. Sociální demokraté chtějí zrušit regulační poplatky a ochranné limity. Přitom právě tato opatření zlepšila dostupnost léčby pro všechny lidi.

"Senioři a pacienti s vážnými chronickými potížemi chrání před vysokými výdaji za zdraví ochranné limity. Celkem 250 tisícům pacientů vrátí zdravotní pojišťovny 260 milionů korun, tj. v průměru 1 040 Kč na osobu," vysvětlil na tiskové konferenci 1. náměstek ministryně zdravotnictví Marek Šnajdr.

Pokud by Sněmovna přijala sliby sociální demokracie, tak české zdravotnictví přijde za dva roky o šest miliard korun. To by podle ODS mohlo vést k poškození dostupnosti léčby pro všechny pacienty. Socialisté se nepokouší rušit jen regulační poplatky. Současně v tomto návrhu je obsaženo i zrušení veškerých ochranných limitů pro pacienty.

"ODS bude zásadním způsobem bojovat za to, aby fungující ochranné limity nebyly zrušeny ani dnes ani po volbách. Zablokujeme možnost přijetí těchto zákonů a budeme to dělat tak dlouho, než budeme mít jistotu, že skutečně nemůže dojít k poškození pacientů," dodal poslanec ODS Boris Šťastný.

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení



příloha: pdf 16-03-10_tz_zdravotnictvi.pdf (684 kB)

zpravy.ods.cz, 16. března 2010