Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[15.03.2010]

ODS

ODS ve středu startuje kampaň, Grémium ODS schválilo volební kandidátky a odmítlo kandidaturu ministra Peciny

Občanští demokraté ve středu zahájí úvodní část kampaně do Sněmovny. ODS představí pilíře svého ekonomického programu. Grémium ODS dnes také schválilo volební kandidátky a odmítlo kandidaturu ministra Martina Peciny za ČSSD.

"Tuto středu představíme Řešení pro pracovní místa. V dalších týdnech potom Řešení pro spravedlivý sociální systém, Řešení pro podnikání a Řešení proti dluhům. Nebude to prezentace populistických slibů, ale konkrétní a reálné návrhy pro vyjmenovaná témata. Volební web spustíme začátkem dubna a kompletní volební program představíme 15. dubna," řekl na tiskové konferenci po jednání Grémia ODS předseda Mirek Topolánek.

Grémium dnes projednalo také změny kandidátek tak, jak je předložily jednotlivé regiony. "Jednalo se ve většině případů o náhrady za kandidáty, kteří odstoupili. Jednotlivé kandidátky předloží ODS příslušným krajským úřadům do 23. března," dodal šéf občanských demokratů.

Grémium dále znovu odmítlo kandidaturu ministra vnitra Martina Peciny za ČSSD jako příklad politické korupce. Je to ukázkové zneužití postavení ministra úřednické vlády. "Dohoda byla jednoznačná, žádný z těchto ministrů neměl kandidovat ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nastupuje navíc místo Olgy Zubové. Té místo na kandidátce zajistily věrné služby agentury Medea. Ptáme se, co musel a bude muset udělat Martin Pecina za své místo na kandidátce," dodal Topolánek.

Sjezd ČSSD v Teplicích: Sliby chyby

Vystoupení Jiřího Paroubka podle Grémia ODS připomínalo projevy předlistopadových papalášů. A to formou i obsahem. Sliby Chyby. "Dozvěděli jsme se ale, že sociální demokracie je opravdu připravena vládnout s komunisty. To je nejsilnější sdělení ze soboty. Věříme, že všichni, kteří se nechtějí smířit s vládou sociálních demokratů a komunistů, tento slib Jiřího Paroubka zaregistrovali," komentoval jednání Grémia šéf ODS.

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení

zpravy.ods.cz, 15. března 2010