Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Mirek Topolánek

[11.03.2010]

Mirek Topolánek

Pecina si vás před volbami natočí a po volbách s vámi zatočí

Zastrašování oponentů – jinak si neumím vykládat výzvu ČSSD adresovanou nejvyšší státní zástupkyni, aby zajistila klid a pořádek na mítincích této levicové strany. S demokracií a nedotknutelným právem na vyjádření názoru nemá takový krok nic společného. Jiří Paroubek se preventivně brání projevům nesouhlasu.

Při nedávném odhalení sochy TGM v Lánech vydal podle médií Jiří Paroubek osobně povel k tomu, aby jeho dvorní fotograf pořídil záběry těch, kteří zvedli nad hlavu transparenty s nesouhlasnými hesly a pískali. (Na okraj dodávám, že se nejednalo o oficiální mítink ČSSD, ale o původně oficiální pietní akt, který Jiří Paroubek zneužil k volební kampani.)

Násilné projevy ODS vždy odsuzovala a odsuzuje, ať jsou namířeny proti komukoli. V tomto případě ale o žádný projev násilí bezesporu nešlo. Odmítám jako nepřijatelné, pokud politická strana vytváří atmosféru strachu, fotografuje své oponenty a možná už připravuje seznam nepohodlných osob? Dnes se brání projevům verbálního nesouhlasu, bude chtít zítra kontrolovat Facebook a všechny internetové stránky, aby se tam náhodou neobjevila věta kritiky.

Jiří Paroubek nás chce evidentně vrátit před rok 1989. Všem vzkazuje: Pecina si vás před volbami natočí a po volbách s vámi zatočí.

Ing. Mirek Topolánek, předseda ODS, zpravy.ods.cz, 11. března 2010