Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Mirek Topolánek

[11.03.2010]

Mirek Topolánek

Paroubek vyhlásil válku proti lidem, jen jí říká jinak

Předseda ČSSD Jiří Paroubek dnes svými návrhy na regulaci mnoha ekonomických odvětví fakticky vyhlásil válku proti zájmu lidí. Ohrožení podnikatelů a především největších zaměstnavatelů v zemi může vyvolat jen další nárůst nezaměstnanosti a pád ekonomiky do ještě větší krize.

Jiří Paroubek chce zvýšit daně a odvody pojistného. Dnes vytáhl další populistickou kartu – zavedení regulací. V době ekonomické krize je jakýkoliv takový náznak vyšší regulace soukromého sektoru nebezpečný a připomíná začátek komunistického znárodňování.

Je to další jasný signál investorům, aby v případě vítězství ČSSD v rozumnou perspektivou v České republice nepočítali. S investory a regulací ale odejdou i pracovní místa a nezaměstnanost nadále poroste.

Dnešní návrh Paroubkových regulací nápadně připomíná totalitní praktiky, kdy se otevírá možnost vydírat velké firmy, zastrašovat je snižováním cen a požadovat "desátky". Dohled nad firmami by navíc v případě vítězství jistě držel Jiří Paroubek sám a ovládal by je prostřednictvím svých Tvrdíků a oranžových rozkazů.

Ceny sníží konkurence, ne regulace

Volání Jiřího Paroubka po větší regulaci je v rozporu s názory uznávaných českých i světových ekonomů. Je to skutečný návrat k ekonomickým principům totalitních režimů. Historická skutečnost jasně prokázala, že řešením není regulace, centrální plánování a nekompetentní politické tlaky na podniky.

Občanští demokraté prosazovali, prosazují a prosazovat budou otevírání trhu a rozšiřování konkurenčního prostředí ve všech odvětvích. Ceny totiž reálně snižuje konkurence, nikoliv násilná regulace a omezování podnikání.

Ing. Mirek Topolánek, předseda ODS, zpravy.ods.cz, 11. března 2010