Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[09.03.2010]

ODS

ODS nepodpoří zrušení danění benefitů; ODS podpoří prioritní vládní návrhy

Zrušení danění zaměstnaneckých výhod občanští demokraté na následující schůzi Sněmovny nepodpoří. Podle nich by mělo rušení tohoto zákona třičtvrtěmiliardové dopady do rozpočtu. ODS také dodrží domluvu s premiérem a předsedou Sněmovny a bude podporovat projednání i schvalování vládních návrhů, které byly označeny za prioritní.

"Pozastavujeme se nad tím, jak se k danění benefitů postavila vláda. Existuje dokonce podezření, že porušila kompetenční zákon. Materiál předložený minulý týden do Sněmovny připravoval Úřad vlády, nikoli Ministerstvo financí," říká místopředseda ODS Petr Nečas.

Premiér podle Nečase hovořil minulý týden o dopadech do státního rozpočtu ve výši desítek miliónů korun. Předchozí a dokonce redukované odhady Ministerstva financí ukazovaly na dopad ve výši tři čtvrtě miliardy korun. "Pokud tedy poradci premiéra účelově snížili odhady, pokládali bychom to za vážný problém úřednické vlády," dodal místopředseda Nečas.

ODS aktivně podpoří většinu vládních návrhů

Občanští demokraté podle předsedy poslaneckého klubu Petra Tluchoře budou blokovat všechny předvolební populistické návrhy levice. "Dál budeme bránit zvyšování schodku rozpočtu a zadlužování státu. Toto je konstruktivní a odpovědný postoj. Útoky ČSSD jsou jen tradiční předvolební demagogií," říká Tluchoř.

Jiří Paroubek na billboardech slibuje, že sníží zadlužení státu. Pokud to nejsou jen SLIBY - CHYBY, měl by podle Tluchoře okamžitě všechny své zadlužovací návrhy předseda ČSSD stáhnout a omluvit se, že je předložil.

zpravy.ods.cz, 9. března 2010