Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Ivan Langer

[09.03.2010]

Ivan Langer

ČSSD používá další lži ve své kampani

ODS se zásadně ohrazuje proti dezinformacím, které uveřejnila sociální demokracie na stránkách www.modranemoc.cz a spojila je s Občanskou demokratickou stranou. ODS nikdy nenavrhovala zpoplatnění vyjmenovaných nemocí, tak jak uvádí sociální demokracie.

Pokládáme tyto internetové stránky za nekorektní politický útok. Vyzýváme ČSSD, aby se zdržela podobných lží a přestala útočit na veřejnost falešnou předvolební propagandou. Toto není korektní způsob předvolebního boje. ČSSD zavádí do politické soutěže nepřijatelné praktiky.

Vyzýváme ČSSD, aby zveřejnila, z kterých oficiálních i neoficiálních zdrojů čerpala své informace o tom, že ODS navrhuje zpoplatnit uvedené zdravotní zákroky. Abychom ulehčili pracovníkům Lidového domu práci, ujišťujeme je, že žádné takovéto informace nenaleznou. Jde o čirý výmysl, který se ČSSD pokouší vydávat za pravdu.

ČSSD tak znovu na příkladu internetových stránek www.modranemoc.cz dokázala, že se v rámci předvolebního boje neštítí použít lží a podvodů, které nejsou založeny na reálném základě. ČSSD lže v předvolebních kampaních permanentně a tyto stránky jsou toho dalším zřejmým důkazem.

ČSSD se brání přiznat, že regulační poplatky přinesly větší dostupnost nejnáročnější péče pro vážně nemocné. Ochranné limity spoluúčasti pacientů, které ODS zavedla, jsou navíc nejsilnějším sociálním a solidárním opatřením. Nikdo tak za spoluúčast nezaplatí více než 5 000 Kč v případě dospělého a 2 500 Kč v případě dítěte. Za vlády ČSSD některé skupiny pacientů platily mnohem více.

MUDr. Mgr. Ivan Langer, místopředseda ODS a poslanec PČR, zpravy.ods.cz, 9. března 2010