Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Martin Kocourek

[07.03.2010]

Martin Kocourek

ODS odmítá nesystémové návrhy Jiřího Paroubka na financování sportu

ODS absolutně odmítá, aby se v době krize zvyšovala daňová zátěž největším zaměstnavatelům v zemi. Návrh ČSSD na povinné odvody jednoho procenta daňového základu na sport pro velké firmy povede k propouštění a daňovým únikům. Jde o další hloupý a nesystémový nápad Jiřího Paroubka, kterým se chce zalíbit voličům před volbami.

Návrh ČSSD by se týkal desítek velkých českých firem a stovek tisíc jejich zaměstnanců. Zvýšení zdanění by znamenalo další útok na jejich konkurenceschopnost ve srovnání s ostatními společnostmi, i ve srovnání se zahraničím.

Přímým důsledkem by bylo propouštění zaměstnanců. Hrozí také přesun těchto firem do daňových rájů, což by vedlo k dalšímu výpadku zdrojů do rozpočtu.

Změna financování sportu musí být založena na systémové analýze slabých míst. Nejhorší, co dnes můžeme udělat je plošně zvýšit daně.

Problematická je také podpora výstavby nové arény pod vlivem olympijského úspěchu. Splácení megalomanského projektu SAZKA arény dnes stojí právě u problémů s nedostatkem financí pro sport.

Ing. Martin Kocourek, ekonomický expert ODS, zpravy.ods.cz, 7. března 2010