Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[05.03.2010]

ODS

ODS zvedne ruku pro více Čechů v Afghánistánu

Předseda ODS Mirek Topolánek dnes ujistil generálního tajemníka NATO Anderse Fogh Rasmussena, že občanští demokraté ve Sněmovně budou hlasovat pro navýšení účasti českých vojáků v Afghánistánu. Na rozdíl od spojené levice ČSSD a KSČM tak občanští demokraté jasně podporují plnění závazků České republiky vůči Severoatlantické alianci.

"Řešili jsme problém Afghánistánu. Je to klíčový úkol celé aliance a všech spolupracujících zemí. Politická situace v ČR bohužel neumožňuje navršit větší počet vojáků a činností. I zvýšení sil o 55 osob je samozřejmě příspěvek, který podporuji. ODS proto udělá, co udělat může, to znamená, že bude pro tento návrh ve Sněmovně hlasovat," řekl šéf ODS Topolánek.

V Afghánistánu je v současné době podle Topolánka potřeba trénovat vojáky a policisty. Jedině tak mohou správu nad jednotlivými regiony Afghánistánu přebírat místní síly. To následně umožní postupné stažení aliančních sil ze země. V neposlední řadě si podle Topolánka musíme uvědomit, že případné omezení českých jednotek by bylo nutné nahradit stejným počtem spojeneckých sil.

Generální tajemník NATO zdůraznil současnou potřebu aliance v zemi. "Přeji si, aby český parlament schválil vládní návrh navýšení počtu vojáků v Afghánistánu," řekl na závěr setkání Anders Fogh Rasmussen.

 


multimediální záznam tisková konference po jednání M. Topolánka s A. F. Rasmussenem:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení



příloha: pdf 2010-03-05-ods-tk-topolanek-rasmussen_cele_audio.wma (5444 kB)

zpravy.ods.cz, 5. března 2010