Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[02.03.2010]

ODS

Občanští demokraté vyzvali odboráře ke zrušení stávky

Zástupci vedení ODS na společném jednání s Odborovým svazem v dopravě vyzvali odboráře ke zrušení chystané čtvrteční stávky. Občanští demokraté se nechtějí nechat vydírat. Pokud odboráři stávku zruší, jsou připraveni s nimi i se zaměstnavateli hledat systémové řešení.

"Vyzvali jsme zástupce odboru, aby stávku zrušili. Stávka je nejen zpolitizovaná, ale i zbytečná. Nebyly využity všechny možnosti jednání, zejména se zaměstnavateli," řekl po jednání místopředseda ODS Petr Nečas.

Podle předsedy klubu občanských demokratů Petra Tluchoře ODS bude trvat na systémovém řešení, které zajistí rovné podmínky pro všechny zaměstnance i zaměstnavatele. "O dalším postupu budou teď jednat oba parlamentní kluby ODS. V půl čtvrté uspořádáme tiskovou konferenci," řekl Tluchoř.

Na jednání šli zástupci vedení ODS s tím, že jedinou podmínkou pro věcné jednání je zrušení stávky. "Pod tlakem jednat nebudeme," dodal místopředseda ODS Petr Bendl.



příloha: pdf petr-necas-po-jednani-s-odborari-2010-03-02.mp3 (721 kB)

zpravy.ods.cz, 2. března 2010