Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[02.03.2010]

ODS

ODS se nenechá vydírat zpolitizovanou stávkou

Občanští demokraté nebudou podléhat politickému vydírání, kterého se dopouštějí odboráři hrozbou stávky. Jsou připraveni hledat systémové řešení kritizovaného danění zaměstnaneckých benefitů. V tuto chvíli ale pod hrozbou stávky nebudou hlasovat v obou komorách pro změnu v zákoně o DPH.

"ODS nadále odmítá stávku jako nepřiměřený a nespravedlivý krok. Byl by to vážný precedent pro další skupiny, které se formou stávky mohou domáhat svých zájmů. A to bohužel i v případě drobných nesystémových požadavků. Jako je například změna způsobu zdanění benefitů," řekla místopředsedkyně Poslanecké sněmovny za ODS Miroslava Němcová.

ODS se dnes se zástupci Odborového svazu v dopravě sešla. Kladla si pro další jednání jedinou podmínku – okamžité zrušení stávky. Občanští demokraté zdůrazňují, že neexistuje žádná souvislost se zablokováním Sněmovny či s obstrukcemi. ODS byla připravena změnu zákona řádně projednat 10. března.

"Jsme přesvědčení, že tato stávka je opravdu zpolitizovaná. Sociální demokraté i komunisté nejprve zákon schválili. Před volbami ale účelově mění názor. Využívají odbory k vlastní volební kampani. Narušují sociální smír v zájmu svého volebního úspěchu," řekl místopředseda ODS Petr Nečas.

Jiří Paroubek znovu podle ODS ukazuje své neodpovědné, pokrytecké a účelové chování. Nejprve navrhuje Memorandum o nezadlužení a vzápětí prosazuje opak. Nejprve stávku podporuje a podněcuje. Později takzvaně konstruktivně vyzývá k řešení problémů. Podle ODS vzniká také podezření, že Jiří Paroubek jedná ve snaze zakrýt stávkou kauzu Pandury.

"Vyzýváme znovu Jiřího Paroubka, aby zanechal svého destruktivního populismu a přestal zneužívat odborů pro své politické cíle," říká Nečas.

"Stávka není fér! Není fér, pokud si jedna skupina vynucuje zvýhodnění na úkor ostatních. ODS je pro rovné podmínky. Proto budeme prosazovat jen takové systémové řešení, které zajistí spravedlivé podmínky pro všechny skupiny obyvatel. Stávka není fér, protože poškozuje celou společnost. Bere si za rukojmí všechny občany," řekl šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení



příloha: pdf tz-100302-stavka.pdf (93 kB)

zpravy.ods.cz, 2. března 2010