Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[02.03.2010]

ODS

Předseda ODS Mirek Topolánek v Bruselu hájí volný pohyb osob

Brusel -- Předseda ODS Mirek Topolánek dnes během návštěvy Bruselu ostře vystoupil proti šikanování českých řidičů ze strany německé policie. Německo od začátku roku zpřísnilo náhodné kontroly řidičů přijíždějících z České republiky. Tyto ničím neodůvodněné kontroly navíc většinou probíhají ponižujícím způsobem.

"Pokládám postup německé vlády i německé policie za hrubé a skandální porušování schengenské dohody, která všem obyvatelům zaručuje volný pohyb přes hranice," řekl v Bruselu Mirek Topolánek. "Budu žádat od německých úřadů omluvu a jsem připraven požádat premiéra Jana Fischera, aby učinil to samé."

Mirek Topolánek také připomněl, že právě občanští demokraté Českou republiku do schengenského prostoru přivedli, a že jedině Německo a Rakousko nevyhovělo spojenému tlaku Bruselu a českého předsednictví na otevření pracovního trhu občanům nových členských států.

Postupem německých policistů jsou pobouřeni i europoslanci ODS. Poslanec Ivo Strejček kvůli tomu bude interpelovat Evropskou komisi.

zpravy.ods.cz, 2. března 2010