Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Mirek Topolánek

[16.02.2010]

Mirek Topolánek

ČSSD ke stabilizaci veřejných financí nepřispívá. ODS prosazuje dohodu na rozpočtovém kodexu

Stabilita rozpočtu je jistě správný cíl, jen ho nesmí hlásat ten, který ji všemi svými dosavadními kroky soustavně nabourává a ohrožuje. Taková iniciativa pak vypadá spíše jako nevydařený akrobatický kousek a klaunské číslo.

Pokud by to Jiří Paroubek se stabilitou rozpočtu myslel vážně, nerozcupoval by Janotův balíček a nepředkládal do sněmovny další zákony, které znovu jen zvyšují deficit. Každého občana by jeho zatím neúspěšné návrhy stály ve výsledku dalších 6000 korun.

Pokud by Jiří Paroubek takovou dohodu s někým nakonec uzavřel, jsem přesvědčen, že to stejně nebude nic znamenat. Poruší ji stejně rychle a obratně jako všechny politické dohody v poslední době.

Už v polovině ledna jsme jasně pojmenovali náš návrh řešení a návrh zákona o rozpočtové kázni a odpovědnosti. Pokud by chtěl Jiří Paroubek prokázat, že mu nejde jen o předvolební lživý populismus, mohl by toto mnohem účinnější a dlouhodobé řešení podpořit.

Občanská demokratická strana je ochotná přijmout "rozpočtový kodex", který bude založen na širší politické shodě, za dvou podmínek.

První podmínkou je, že součástí rozpočtového kodexu bude ústavní zákon o rozpočtové kázni jako silná pojistka uzavřené dohody.

Druhou podmínkou je okamžité stažení všech návrhů ČSSD, které objektivně zvyšují rozpočtový deficit pro letošní či příští rok. Tyto návrhy jsou totiž v přímém rozporu s artikuly, které nyní socialisté navrhují.

Ing. Mirek Topolánek, předseda ODS, zpravy.ods.cz, 16. února 2010