Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[09.02.2010]

ODS

Levicové návrhy znamenají jen další zadlužování země

Návrhy zákonů, které v Poslanecké sněmovně prosazuje ČSSD a KSČM, znamenají jen další zadlužování země a zvyšování daní. Spojená levice chce přiblížit zemi státnímu bankrotu, zvýší nezaměstnanost a donutí k odchodu zahraniční investory.

Předseda ODS Mirek Topolánek na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně varoval zejména před 13. důchody, opětovným vyplácení nemocenské v prvních třech dnech nemoci či před zrušením regulačních poplatků. Zdůraznil, že je třeba neustále upozorňovat, kam tyto neodpovědné předvolební úlitby ČSSD zemi zavedou. "Je dobré neustále opakovat, proč proti návrhům ČSSD a KSČM bojujeme. Snažíme se zabránit dalšímu zadlužení země. Potřebujeme naopak nastartovat ekonomiku, abychom motivovali podnikatele k vytváření nových pracovních míst," řekl Mirek Topolánek.

Opatření, která navrhuje levice, přiměje k odchodu zahraniční firmy a tím jen navýší nezaměstnanost. "Už teď jsou varovné signály ohledně odchodu investorů a firem z České republiky, jen v loňském roce odešlo 2 153 firem. Zahraniční investoři zde nebudou vytvářet desetitisíce pracovních míst a ČSSD s KSČM tak těmi svými kroky zvyšují nezaměstnanost," vysvětlil Topolánek s tím, že jen v loňském roce klesly investice do Česka z 27 na 17 miliard korun a další zadlužení může způsobit ještě větší propad.

Podle předsedy ODS znamenají dnešní dluhy vyšší zítřejší daně, které sníží příjmy všem obyvatelům. "Celkové návrhy vyjdou rozpočty na více než 22 miliard korun. Je to opatření asociální, které zadluží naše děti. Za dvacet let takto profinancovaných 22 miliard znamená 40 miliard. Naše děti pak zaplatí fakticky šest tisíc korun," dodal Topolánek.

Místopředseda ODS Petr Nečas zhodnotil konkrétní levicové návrhy : "Mimořádný 13. důchod je typicky populistický návrh. Samozřejmě, že i my bychom našim penzistům přáli vyšší penze, ale to dnes jednoduše není možné. Sami socialisté opouští původní myšlenku, že se tato částka bude hradit z dividend ČEZu."

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení



příloha: pdf navrhy-levice.pdf (199 kB)

zpravy.ods.cz, 9. února 2010