Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Zpravodajství ODS

[02.02.2010]

Zpravodajství ODS

ODS ve sněmovně brání odpovědnost před destrukcí

"Ke každému návrhu se důkladně vyjádříme. Je to demokratický způsob, jak vysvětlit, proč současné složení poslanecké sněmovny už neumožňuje přijmout žádný rozumný návrh," řekl šéf ODS Mirek Topolánek po jednání poslaneckého klubu.

Podle Topolánka návrhy ČSSD prokazatelně berou všem lidem z peněženek zhruba 2 000 Kč. Jestli tedy někdo tvrdí, že stát na takové výdaje má prostředky nebo že tyto návrhy nezvyšují deficit, pak podle něj nemluví pravdu.

"Žádný zákon, který dnes přijde do prvního čtení, již nemůže být projednán standardním legislativním procesem. Je možné ho prosazovat jen znásilňováním lhůt, zkracováním celého procesu a mi takové způsoby odmítáme," dodal Topolánek.

Mimořádný důchod přijde každého občana na 638 korun, celkově na 6,7 miliard korun. Úprava placení nemocenské v prvních třech dnech pak přijde na 3,5 miliardy. Přitom právě změna vyplácení nemocenské pomohla odhalit zneužívání nemocenské (více viz zde).

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení



příloha: pdf topolanek-ke-snemovne-2010-02-02.mp3 (2012 kB)

zpravy.ods.cz, 2. února 2010