Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Mirek Topolánek

[19.01.2010]

Mirek Topolánek

Svoboda je vždy více než jistota

Dnes si připomínáme památku studenta Jana Palacha, který se před 41 lety upálil ve snaze vyburcovat společnost k protestu proti nesvobodě.

Jana Palacha si nesmírně vážím jako muže, který si nade vše cenil svobody a osobní odpovědnosti. Cenil si jich natolik, že kvůli tomu obětoval život. Nemohl snést letargii, do které upadla společnost tváří v tvář okupaci.

Nemohl snést, že se jeho spoluobčané smířili s daným stavem. Nemohl snést, že svému momentálnímu pohodlí a falešné iluzi jistoty a bezpečí obětovali budoucnost, naději a svobodu. Jeho budoucnost, na které mu tolik záleželo, je naší přítomností.

Buďme hodni jeho odkazu a v podmínkách, které jsou nesrovnatelně lepší, než ty jeho, mysleme více na zítřek, než na dnešek. Mysleme na to, jakou zemi odkážeme příštím generacím. Mysleme na to, že "svoboda" je vždy více než "jistota". Tak jako on myslel svou nejvyšší obětí na nás.

Ing. Mirek Topolánek, předseda ODS, zpravy.ods.cz, 19. ledna 2010