Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / VR ODS

[18.01.2010]

VR ODS

ODS diskutovala o řešení účelového nabírání členů, rozhodne v únoru

Výkonná rada ODS se dnes věnovala nástrojům k zamezení účelového nabírání členů. O zastoupení jednotlivých oblastních sdružení na kongresu ODS by do budoucna neměl rozhodovat jen počet členů. Výkonná rada také kvůli neobvykle vysokému nárůstu členů rozhodla o zrušení místního sdružení Most.

"Na kongresu jsme jasně řekli, že se vypořádáme s fenoménem černých duší. Diskusi jsme přerušili, protože chceme dát ještě čas na nalezení nejlepšího klíče pro nominace na kongres. Do konce února rozhodneme," shrnul závěr jednání předseda ODS Mirek Topolánek.

Výkonná rada se seznámila se dvěma modely, které počítaly s fixním počtem delegátů na oblast. O zbývajících delegátech pro danou oblast by rozhodovala motivační složka v podobě volebního výsledku a v druhém případě také kombinace s velikostí oblasti. ODS chce tímto způsobem zabránit účelovému náboru nebo přelévání členů.

"Den před kongresem jsme odebrali licenci místnímu sdružení Děčín z důvodu neobvykle vysokého nárůstu členů v krátkém čase. Dnes výkonná rada rozhodla o zrušení místního sdružení Most ze zcela stejných důvodů, navíc návrh na zrušení je výsledkem jednání uvnitř ústeckého regionu," dodal na tiskové konferenci Mirek Topolánek.

"Chceme, aby zrušení místního sdružení bylo jasným signálem, že jsme připraveni řešit problémy na regionální úrovni. Vítám, že jsme k tomu dostali prostor a nemuseli jen reagovat na rozhodnutí Výkonné rady," říká předseda Regionálního sdružení ODS Ústeckého kraje.

 


multimediální záznam záznam tiskové konference po jednání Výkonné rady:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení

zpravy.ods.cz, 18. ledna 2010