Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[15.12.2009]

ODS

ODS podpoří vládu Jana Fischera v boji proti populismu levice

Občanští demokraté budou nadále podporovat vládu Jana Fischera, která si jako základní podmínku pro svou další existenci stanovila boj proti hlubšímu deficitu. Premiér má také podporu ODS, pokud se rozhodne odvolat ty členy kabinetu, kteří se neztotožňují se základním směřováním vlády.

"Je zjevné, že jak vláda, tak ODS utrpěly porážku. Především však utrpěla porážku odpovědná politika, porážku utrpěli všichni občané. ODS proto oceňuje deklarovanou ochotu kabinetu sáhnout k úsporám, které eliminují dopad neodpovědných změn prosazených ČSSD, KSČM, lidovci a odpadlíky," řekl po jednání Mirek Topolánek.

Podle občanských demokratů se v této chvíli všichni odpovědní musejí spojit. A i když neodpovědnost má převahu ve Sněmovně, ve vládě ji v této chvíli nemá. V tom je podle ODS hodnota tohoto kabinetu a občanští demokraté budou bojovat za její zachování.

"Očekáváme proto, že vláda svým rozhodnutím zmrazí rozpočtové změny socialistů a komunistů a o jejich uvolnění se rozhodne až podle vývoje státního rozpočtu v druhé polovině roku. Stejně tak může premiér Fischer počítat s naší plnou podporou, pokud se rozhodne odvolat ty členy kabinetu, kteří se neztotožňují s jeho základní prioritou, jíž je boj proti deficitu," dodal šéf ODS.

ODS proto očekává negativní stanovisko vlády k návrhu zákona o výplatě tzv. třináctých důchodů, vůči zrušení zdravotnických poplatků, ke změnám v nemocenské, negativní stanovisko k návrhu zrušení třídenní karenční lhůty, negativní postoj vlády k novele služebního zákona nebo negativní postoj k vyplácení šrotovného.

Zmíněné návrhy zákonů a opatření by prohloubily deficit státního rozpočtu o 20 miliard korun, t.j. o 0,54% HDP.

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení

zpravy.ods.cz, 15. prosince 2009